Magyarország

2010.12.08. 18:07

Távollétében elítélték a TMRSZ főtitkárát

<p>Bujtogatás miatt jogerősen elítélték szerdán Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát. A főtitkár másodfokú tárgyalását annak ellenére folytatták le a katonai bíróságon, hogy Szima Judit megbetegedett és emiatt előzetesen kimentette magát a tárgyalásról. Arról, hogy elítélték, egy újságírótól értesült.</p>

A TMRSZ közleménye szerint hiába kérte, hogy az utolsó szó jogán védekezését előadja, a bíróság nélküle folytatta le a tárgyalást és helyben hagyta az első fokú ítéletet. Ennek értelmében Szima Judit alezredesi rangját elvették és pénzbüntetésre ítélték.

A közlemény szerint az ítéletet olyan bíró hozta meg, akit a TMRSZ a Legfelsőbb Bíróságon közokirat hamisítás miatt feljelentett, így nem is járhatott volna el az ügyben. Emellett a tárgyalást el kellett volna napolni, mivel Szima Judit kimentést kért betegsége miatt.

A TMRSZ álláspontja szerint a főtitkár nem követett el bűncselekményt, csak a munkáját végezte. Az ítélettől függetlenül a szakszervezet teljes jogú tagja marad és ellátja a főtitkári feladatokat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!