Magyarország

2010.12.12. 15:59

Hófehér, makulátlanul tiszta padlófugák

<p>Egyszerű felmosással nem lesznek tiszták a padlólapok közötti fugák. Ötleteinkkel azonban igen.</p>

A padlóra kerülő keményburkolatok közötti hézagot általában úgy töltik ki fugaanyaggal, hogy az esztétikailag is hozzátegyen a látványhoz. Ez akkor a legszebb, ha tiszta, ám megőrizni eredeti színét és tisztaságát szinte lehetetlen az olyan helyeken, ahol járnak is rajta.

Létezik azonban néhány praktika, mellyel kitisztíthatod és kivilágosíthatod az elszíneződött fugákat, és néhány olyan csodaszer is, mellyel ott is sikert arathatsz, ahol a praktikák esetleg kudarcot vallanának.inden esetben lehet, a hatásuk csökkenthető. Íme, a leggyakoribbak!

Mielőtt a fugák kivésése vagy átfestése jutna eszedbe, érdemes kipróbálnod azokat a praktikákat, melyeket háziasszonyok ezrei alkalmaznak sikerrel. Népszerű és hatásos módszer a padló réseibe telepedett kosz eltávolítására például a fogkefével való ecetes átdörzsölés. Bár hosszadalmas munka, megéri a fáradságot. Használj 20%-os töménységű ecetet, a kosz mértékétől függően töményen vagy fele-fele arányban vízzel hígítva. Mártsd bele a fogkefét, és dörzsöld végig a réseket: a kosz eltűnik, és a fugák a savas ecetnek köszönhetően világosabbak is lesznek.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!