Magyarország

2010.11.08. 15:45

MSZP: Még általános vitára sem alkalmas a jövő évi büdzsé tervezete

<p>A 2011-es költségvetés tervezetét még általános vitára sem tartja alkalmasnak az MSZP - mondta hétfői sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.</p>

Szekeres Imre szerint elfogadhatatlan a panelprogram eltörlése, valamint a családtámogatásra, és az útépítésekre, illetve felújításokra szánt források csökkentése. Az ellenzéki politikus bírálta a kormányzat járulékemelési programját is.

Az MSZP azt javasolja, hogy 5 millió forintig 16 százalék, míg efölött 32 százalékos személyi jövedelemadót vezessenek be 2011-ben. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerint jövőre 3, míg 2012-ben további 2 százalékkal kellene csökkenteni a TB-járulékot, a munkahelyteremtések érdekében. Szekeres Imre hozzátette: a Fidesz járulékcsökkentést ígért választási programjában, ám ezzel ellentétes a nyugdíjjárulék 9,5-ről 10 százalékra emelése.

Az ellenzéki képviselő szerint 170 milliárd forint veszteséget okoz a költségvetésnek, hogy havi 640 ezer forintos fizetés felett gyakorlatilag nem kell nyugdíjjárulékot fizetnie a munkáltatónak. Szekeres Imre szerint a kormány így nem a 40 év feletti nők korkedvezményes nyugdíjba vonulását, hanem a leggazdagabbakat támogatja.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!