Magyarország

2010.11.22. 17:22

20,5 millióra bírságolták az Auchant

<p>Beszerzési ár alatt forgalmazta a Csehországból származó UHT-tejeket az Auchan, ezért a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) 20,5 millió forintra bírságolta az üzletláncot - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium hétfőn.</p>

Az Auchan és a Tesco ellen a piaci szereplőket tömörítő Tej Terméktanács (TT) még szeptemberben tett bejelentést beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja miatt. A hétfői közlemény szerint az MgSzH vizsgálata megerősítette ezt a gyanút és összesen 20 515 379 forintra bírságolta az Auchant. A beszerzési ár alatti értékesítést ugyanis az agrárpiaci rendtartásról szóló törvény tiltja. A jogszabály szerint a kereskedők az élelmiszereket nem adhatják olcsóbban, mint amennyiért azokat vették.

Az Auchan már befizette a büntetést. A Tesco esetében a vizsgálat még tart és várhatóan december elején fejeződik be, addig az MgSzH az eljárásról nem közöl részleteket - derül ki a tárca közleményéből.

A dokumentum szerint az utóbbi időben többször is előfordult, hogy egyes import termékek 115-145 forintos literenkénti árakon kerültek a pocokra, miközben a hazai UHT-tejek 170-180 forintnál olcsóbban nem jelenhetnek meg a kiskereskedelemben.
- Független Hírügynöksg -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!