Magyarország

2010.10.27. 17:30

Egy belföldi és négy nemzetközi vonatot érint az óraállítás hétvégén

<p>A téli időszámításra való átállás nem érinti a VOLÁNBUSZ járatainak közlekedését október 31-én - közölte a társaság a Független Hírügynökséggel.</p>

A vonatok menetrendjét szintén nem kellett módosítani az óraállítás miatt, négy nemzetközi és egy belföldi vonat azonban a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja majd be a téli időszámítás szerinti indulást - tájékoztatott a MÁV-Start Zrt.

Mindössze egyetlen belföldi vonatot érint az óraigazítás vasárnap hajnalban a vasúti közlekedésben: a Somoskőújfalu - Hatvan vasútvonalon közlekedő 5819 számú személyvonat Somoskőújfalu állomásról már a téli időszámítás szerint indul. A nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs vonalon közlekedő Dacia EuroNight mindkét járatát Magyarországon éri az óraállítás. A szerelvények Lőkösházán várják be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád és Budapest felől érkező járatai Kelebián várnak majd körülbelül egy órát.

A kegyeleti ünnepek ideje alatt viszont változik a vasúti közlekedés: vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi közlekedési rend lesz érvényben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a MÁV-Start Zrt. A legnagyobb forgalmú vonalakon a szokásosnál több kocsival indítják majd a szerelvényeket. A vasúttársaság azt tanácsolja az utasoknak, hogy a menet- és helyjegyeket, valamint a regisztrációs jegyeket elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlást, hogy elkerüljék a sorban állást a pénztáraknál. November 2-án, kedden már a megszokott menetrend szerint járnak majd a vonatok.

A menetrendről az utasok indulás előtt érdeklődhetnek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon, vagy tájékozódhatnak a www.mav.hu és a www.mav-start.hu weboldalakon.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!