Magyarország

2010.09.15. 19:30

Világbajnokok Repülőnapja vasárnap a Dunakeszi Repülőtéren

<p>Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg szeptember 19-én, vasárnap a Malév Repülőklub a Világbajnokok Repülőnapját a Dunakeszi Repülőtéren.</p>

A rendezvény különlegessége, hogy a repülősport kiválóságai mellett a hazai sportélet nagyságaival is találkozhatnak az oda látogatók - mondták el a szervezők a Dunakeszin tartott szerdai sajtótájékoztatón. A sportolók a látogatókkal együtt repülőre is szállnak.

Elfogadta a Malév Repülőklub meghívását többek között Gyenesei Leila, Tibolya Péter, Marosi Ádám, Gyurta Dániel, Kammerer Zoltán, Bárdosi Sándor, Katus Attila és Katus Tamás is, akik olyan nagyságokkal repülhetnek majd, mint Gulyás György, aki vitorlázó repülésben, Domokos András, aki vitorlázásban, valamint Tóth Ferenc, aki vitorlázó műrepülésben lett világbajnok. A rendezvényen a műrepülő Európa-bajnok, Veres Zoltán is bemutatót tart, valamint a Rippel testvérek is itt jelentik majd be következő világrekord-kísérletük időpontját, helyszínét és programját is.

A Malév Világbajnokok Repülőnap különleges eseménye lesz, amikor Pegán Zoltán is a levegőbe emelkedik. A mozgássérült sportoló egy repülőgép-baleset miatt kényszerült tolószékbe. A sportoló egyébként megtanult vitorlázni és az angliai mozgássérült világbajnokságon, a vízen legyőzhetetlennek bizonyult.

A rendezvényre a belépés díjtalan. Rossz idő esetén a repülőnapot egy héttel később tartják meg.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!