Magyarország

2010.09.13. 12:30

TISPOL - keddtől újra fokozottan ellenőrzik a biztonsági öveket

<p>Keddtől ismét fokozottan ellenőrzik a rendőrök, hogy az autóban ülők használják-e biztonsági övüket, illetve a gyerekek megfelelő ülésekben utaznak-e. Az akció csütörtök délutánig tart.</p>

A TISPOL éves ellenőrzési terve alapján folytatódik a már szokásosnak nevezhető közlekedésbiztonsági kampány Európában. Magyarországon keddtől három napig ellenőrzik majd, hogy az utasok használják-e a biztonsági övüket, a gyerekeket pedig megfelelő módon utaztatják-e. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint az ország egészére kiterjedő ellenőrzés-sorozat szeptember 14-e és 16-a között lesz, napi 8-8 órában.

A közlemény szerint a biztonsági öv és gyerekülések használatát tekintve pozitív változások történtek az utóbbi években, de az eredmény még mindig elmarad a régebbi EU tagállamok átlagától. A kutatások szerint a biztonsági öv használata nagyban csökkenti a halálos balesetek számát, életek ezreit lehetne megmenteni Európában, ha mindenki szabályosan, bekötve utazna.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!