Magyarország

2010.09.06. 17:20

Poloskákkal bajlódtak a mentők

<p>Poloskák miatt kellett lezárni az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületében az éjszakai műszakban dolgozó mentők tartózkodók helyiségét.</p>

A poloskákat a múlt hét szerdán észlelték, az OMSZ azonnal megrendelte a rovarirtást, amit el is végeztek. Addig a mentőknek egy másik szobát jelöltek ki. Vasárnap éjjel azonban újabb rovart találtak, ezért a mentők különböző kórházakban töltötték az éjszakát. A szakvélemény szerint azonban 7-10 napon belül az utolsó élősködő is eltűnik majd a helyiségből.

Az Országos Mentőszolgálat a Független Hírügynökség kérdésére úgy tájékoztatott, hogy az elmúlt hét közepén, amikor csípésekről számoltak be mentődolgozók, az érintett helyiséget lezárták. Az éjszakai tartózkodásra - ami a riasztások közötti esetleges pihenőidő eltöltését jelenti - az épület más helyiségét jelölték ki, a poloskairtást pedig erre szakosodott céggel elvégeztették. Vasárnap este azonban ismét poloskát láttak a mentők, ezért hétfő reggelig a mentőszemélyzet pihenési lehetőségét - nem a munkaidő egy részét kitevő alvásidőről, hanem riasztások közötti, esetleges pihenésről van szó - az ellátási körzetben levő kórházak területén teremtették meg.

A rovarirtó cégszakvéleményének hétfői értékelésekor egyértelművé vált, hogy a mentőállomás kiürítésére, egyéb intézkedésre nincsen szükség, mert az irtás utáni 7-10 napon belül egy-egy élősködő ugyan még megjelenhet, de ezek az alkalmazott vegyszertől elpusztulnak.

A Független Hírügynökség mentős forrásokból úgy tudja, hogy több mentődolgozó a poloskák megjelenését követő két éjszaka a saját autójában, illetve menőautókban, a pakolóban pihent. Bár kijelöltek másik helyiséget, ők nem akarták azt használni az esetleges poloska-veszély miatt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik