Magyarország

2010.09.16. 17:44

Polgármesteri megbízott felügyeli az új pécsi tömegközlekedési cég felállítását

<p>Gungl János, a Pannon Volán Zrt. korábbi vezérigazgatója polgármesteri megbízottként felügyeli az új pécsi tömegközlekedési cég feállítását - tájékoztatta a pécsi polgármesteri kabinetiroda a Független Hírügynökséget csütörtökön.</p>

Gungl János feladata, hogy a területen járatos jogi- és a tömegközlekedéshez értő szakemberekkel közösen, azok irányításával dolgozza ki az új városi társaság alapításának és zavartalan működtetésének feltételeit. A városvezetés célja az, hogy a lehető legrövidebb időn belül modern, a mai kor igényeinek minden szempontból megfelelő, új buszokkal kezdhessék meg a tömegközlekedést.

Gungl János, Pécsett született. Végzettsége gépjárműüzemi üzemmérnök, és gazdasági menedzser szakmérnök. 1971-ben kezdte szakmai munkáját, mindvégig a személyszállításban tevékenykedett. 1999-ben pályázat útján lett a Pannon Volán Rt. vezérigazgatója, ezen pozíciót 2006-ig töltötte be. Alelnöke volt a Baranya Megye Közlekedésbiztonságáért Alapítvány Kuratóriumának.

A Független Hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy felmondta a Pécs városával kötött szolgáltatói szerződését a Mecsekbusz Kft., amely kisebbségi tulajdonosként birtokolja a menedzsmentjogokat a Pécsi Közlekedési Zrt.-ben.
Páva Zsolt a város polgármestere még szerdán azt mondta: örül a szerződés felmondásának, mert ezzel megnyílt a lehetőség, hogy az önkormányzat saját kezébe vegye a helyi tömegközlekedési társaságot" Hozzátette: száz százalékban az önkormányzat kezébe kerül az új cég működtetése, amitől egy jól működő, hatékony, modern, csak a pécsiek érdekeit szem előtt tartó tömegközlekedés kialakítását remélik.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!