Magyarország

2010.09.01. 14:51

Eltűnt alapítványi igazgató - lezárták a nyomozást

<p>Lezárták a nyomozást a július elején, egy győri iskola diákjainak görögországi utazására gyűjtött pénzzel eltűnt alapítványi igazgató ügyében. A férfi időközben öngyilkos lett, felakasztotta magát.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a görögországi nyaralásra befizetett pénzzel együtt tűnt el a Sulitúra Alapítvány ügyvezető igazgatója. A győri Apor Vilmos Iskola diákjai és tanárai - összesen 56-an - nyaraltak volna 10 napig Nei Pori-ban, de az induláskor derült ki, hogy az alapítvány sem az utazásukat, sem a szállásukat nem fizette ki. Az ügyvezetőt azóta nem tudták elérni, ezért a rendőrségen tettek feljelentést. A férfi holttestét időközben Budapesten találták meg, öngyilkos lett.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügyben most tartott iratismertetés után lezárták a korábban sikkasztás miatt indult nyomozást, mivel a gyanúsított meghalt. A pénzt - összesen 3 millió 350 ezer forintról van szó - saját céljaira használta fel a férfi.

Úgy tudni egyébként, a férfinak adósságai voltak, azért kellett a pénz. A Kisalföld.hu internetes portál szerint a biztosítással és a visszaváltható élelmiszerek árával, illetve az utazásszervező édesanyja által gyűjtött pénzzel a kár negyede megtérült.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!