Magyarország

2010.09.24. 06:24

Az ábécé szerint rangsoroltak - Magyar Nemzet

<p>A vizsgált iskolák csaknem hetven százaléka követett el valamilyen szabálytalanságot a középfokú felvételikor - derül ki az Oktatási Hivatal jelentéséből, amelyből a pénteki Magyar Nemzet közöl részleteket.</p>

 2009. november 2-a és 2010. április 30-a között összesen 126 középiskolát ellenőriztek, azaz a középfokú felvételi vizsgát szervező közoktatási intézmények 24 százalékát. Az egyik leggyakoribb hiányosság az volt, hogy az iskolák nem megfelelően szabályozták, hogyan rangsorolják azon jelentkezőket, akiknek ugyanannyi pontjuk van. Volt, ahol ezt úgy oldották meg, hogy ábécésorrenbe tették az ilyen diákokat. Az intézmények 15 százaléknál a felvételi tájékoztatóban nem voltak benne a felvételi követelmények. Negyedük a tájékoztatóban nem jelölte meg a felvételi helyszínét, harmaduk pedig nem írta le, hogyan b. A hibák között említik azt is, hogy több intézményben túl későn és az előírtnál rövidebb ideig lehetett megtekinteni a kijavított dolgozatokat . Nyolcvanhárom iskola figyelmeztetést kapott, hármat pedig megbírságoltak - olvasható a cikkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!