Magyarország

2010.08.18. 14:26

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium is megmentené a volt Balettintézet épületét

<p>A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán átvette a civil kezdeményezésre indult "Mentsük meg az Állami Balettintézet Épületét!" petíciót, amelyet a szervezők szerint több mint 1200-an írtak alá.</p>

A minisztérium teljes mértékben egyetért a civil kezdeményezők és aláírók szándékával - közölte a tárca.

A petíció aláírói azt kérik, hogy a kormány minden lehetséges eszközzel és a lehető legrövidebb időn belül szorítsa rá az Andrássy-úti világörökség részét képező Drechsler-palota tulajdonosát arra, hogy állítsa meg az épület létét fenyegető állagromlást - áll a NEFMI közleményében.

A civilek korábban demonstrációt is szerveztek a volt Balettintézet épületének megmentéséért. Mivel a Drechsler-palotában  illegális bontási munkák nyomaira bukkantak, ezért feljelentést is tettek - közölte korábban a Független Hírügynökséggel Mernyó Ferenc főszervező.

A kezdeményezést Terézváros Önkormányzata és Verók István polgármester, valamint a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal is támogatja.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!