Magyarország

2010.07.05. 18:40

Megvannak az alkotmányelőkészítő eseti bizottság tagjai

<p>Megválasztotta az Országgyűlés hétfőn az alkotmányelőkészítő eseti bizottság tagjait, valamint tisztségviselőit.</p>

A 45 tagú testület létrehozásáról egy hete határozott a parlament, feladata az lesz, hogy áttekintse a hatályos alkotmányt, illetve határozati javaslatot terjesszen be az új alaptörvény alapvető elveiről 2011. június 30-ig. Az eseti bizottság tagjai munkájukért nem kapnak pénzt.

Az alkotmányelőkészítő eseti bizottságba a Fidesz, valamint a KDNP összesen 30, az MSZP 7, a Jobbik 6, az LMP 2 tagot delegálhatott.

A bizottság elnökének, alelnökeinek és tagjainak megválasztására a képviselőcsoportok vezetőinek javaslata alapján a házelnök terjesztett elő javaslatot az Országgyűlésnek, amelyről az vita nélkül határozott. Ennek alapján a KDNP-s Salamon László az eseti bizottság elnöke, az alelnöki tisztségeket pedig három fideszes képviselő tölti be: Balsai István, Gulyás Gergely és Mátrai Márta.

A testület megbízatása akkor szűnik majd meg, ha elfogadják a tervezett alkotmány szabályozási elveire vonatkozó országgyűlési határozati javaslatot.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!