Magyarország

2010.07.01. 17:30

Jobbik: véget kell vetni a pozícióhalmozásnak

<p>A Jobbik szerint a Fidesz saját kénye-kedve szerint alkotja a törvényeket, semmi jele a nemzeti összefogásnak.</p>

A párt csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján elhangzott: elfogadhatatlan, hogy a képviselők egyéb elfoglaltságaik miatt nem vesznek részt a parlamenti üléseken, ezért véget kell vetni a pozícióhalmozásnak is.

A Fidesz visszaél kétharmados többségével, a párt szerint az önkormányzati választásról szóló törvény módosítása is jó példája annak, hogy a Fidesz olyan törvényeket terjeszt elő, melyek saját hatalmának megerősítését szolgálják. A Jobbik szerint valódi rendszerváltozásra van szükség, semmi jele például annak, hogy a Fidesz elszámoltatásba kezdene. A Jobbik szerint pedig elfogadhatatlan, hogy az 1956-os szabadságharcot leverők ma is fényűző módon élnek.
Még mindig nincs szó a devizahitelesek problémájáról, a munkahelyteremtésről és a kis - és közepes vállalkozások helyzetének javításáról sem - mondta csütörtökön Veszprémben Ferenczi Gábor a párt Veszprém megyei országgyűlési képviselője.

Kepli Lajos Veszprém megyei országgyűlési képviselő szerint pedig most is egy kampány zajlik, és majd az önkormányzati választások után mutatkozik meg a kétharmados Fidesz többség "igazi arca". Számos jelentős intézkedésekre csak akkor lehet majd számítani. Kepli Lajos szerint tarthatatlan, hogy a kormánytagok legtöbbször csak a szavazás napján tartózkodnak jelentős számban a Parlamentben, míg az ülésnapokon csak néhány képviselő ül a padsorokban és mindezt azzal magyarázzák, hogy a képviselőknek egyéb elfoglaltságaik is vannak. A képviselő elmondta: kezdeményezni fogja a pozícióhalmozás megszűntetését, vagyis azt, hogy egy parlamenti képviselő ne lehessen egyben polgármester vagy megyei közgyűlési elnök is, mert szerinte két feladatot nem lehet egyszerre tisztességesen ellátni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!