Magyarország

2010.06.15. 17:09

Százéves platánsort döntött ki a vihar

<p>Hajdúböszörmény - A hétfői vihar óta akadozik a telefon- és áramszolgáltatás Hajdúböszörményben.</p>

A szél százéves platánokat csavart ki, beton villanyoszlopokat döntött a földre, és megsemmisítette a sportcsarnok teljes tetőszerkezetét. Kiss Attila polgármester a Független Hírügynökségnek kedden elmondta: a vihar, amely a hajdúsági városon végigsöpört, olyan erejű volt, hogy 100 éves platánokat csavart ki tövestül az Újvárosi úton.

A tornádó vezetékeket szaggatott le, beton villanyoszlopokat döntött ki, épületeket, autókat tett tönkre. A károkat még becsülni sem tudják, mert a városban továbbra is akadozik az áram- és telefonszolgáltatás, így többnyire bejelenteni sem tudják az eseményeket a lakók. Vannak olyan városrészek, ahol egyáltalán nincs áram, leghamarabb csak két-három nap múlva ígérik a szakemberek a szolgáltatás helyreállítását.

Csak az önkormányzati épületekben 20 millióra becsülik a kárt, ebből 10 millió a sportcsarnok tetőszerkezete, amit egyszerűen megsemmisített a vihar.

Egyébként még mindig van víz a pincékben - mint arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, nemrég a belvíz okozott gondot a településen élőknek.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!