Magyarország

2010.06.01. 23:09

ÁRVÍZ - Kétezer embert telepítenek ki Pásztó térségében

<p>Körülbelül kétezer ember kitelepítését kezdték meg kedd éjszaka Pásztón és környékén, a hasznosi víztározó térségében lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében kialakult vészhelyzet miatt.</p>

A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság és Pásztó Város Helyi Védelmi Bizottsága rendkívüli intézkedéseket rendelt el - értesült a Független Hírügynökség.

A Nógrád Megyei Önkormányzat közleményben tudatta, hogy bár a hasznosi víztározó gátjának szakadása közvetlenül nem fenyeget, a Mátrából lezúduló, kiszámíthatatlan vízmennyiség miatt Pásztó városnak és Hasznos községnek a Kövicses patakhoz közvetlenül kapcsolódó utcáiban szükségessé vált a lakosság átmeneti kitelepítése.

Az intézkedések körülbelül 2000 embert érintenek, akiknek az elhelyezéséről, ellátásáról a védelmi bizottságok, az érintett területek őrzéséről és a lakosság tájékoztatásáról a Megyei Rendőr-főkapitányság, a kitelepítésben érintettek egészségügyi ellátásáról az ÁNTSZ regionális főorvosa gondoskodik. Becsó Zsolt, a Nógrád megyei, valamint Sisák Imre, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke a lakosság fokozott türelmét, megértését és együttműködését kérte a rendkívüli helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!