Magyarország

2010.06.28. 15:10

Az MSZP szerint félsiker a médiatörvények elhalasztása

<p>Az MSZP félsikernek nevezte, hogy a Fidesz levette az Országgyűlés hétfői napirendjéről a közszolgálati médiumok irányítását és felügyeletét megváltoztató törvények zárószavazását, illetve a sajtószabadságról szóló törvények általános vitáját - jelentette ki Lendvai Ildikó.</p>

Az ellenzéki párt elnöke ugyanakkor hozzátette: remélik, hogy nem csak arról van szó, hogy a törvények elfogadásával megvárják a kedden megválasztandó és augusztusban hivatalba lépő új köztársasági elnököt és szeptemberben változatlan tartalommal elfogadják a jogszabályokat és az új államfő azt feltétel nélkül aláírja.

Az MSZP szerint a törvényjavaslatok szájkosarat tennének a magyar média szereplőire, ami ellen az ellenzéki párt minden erővel fel fog lépni.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn azzal indokolta a halasztást, hogy a kormánypárt mérlegeli az elmúlt hetekben beérkezett javaslatokat a törvények módosítására. A frakcióvezető hangsúlyozta: nem tettek le arról, hogy még az Országgyűlés július 19-ig tartó rendkívüli nyári ülésszakán elfogadják a törvényeket, de "semmi nincs kőbe vésve."
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!