Magyarország

2010.04.25. 19:41

VÁLASZTÁS 2010 - Edelényben a független Molnár Oszkár vezet

<p>A független Molnár Oszkár vezet Borsod-Abaúj-Zemplén 8-as számú választókerületében, Edelényben az adatok 20 százalékos feldolgozottságánál.</p>

A politikus Edelény polgármestere és korábban is országgyûlési képviselõ volt a Fidesz színeiben. A 2010-es választáson azonban már függetlenként indult. Az elsõ körben a választókerületben a fideszes Daher Pierre kapta a legtöbb szavazatot. Molnár Oszkár a második, a jobbikos Miklós Árpád pedig a harmadik helyet szerezte meg. A két forduló között azonban a Jobbik politikusa visszalépett Molnár Oszkár javára.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 10 körzetben tartottak második fordulót. Hat helyen a Jobbik, 3 helyen az MSZP jelöltje végzett a második helyen az elsõ fordulóban, egy helyen, Edelényben pedig Molnár Oszkár független jelöltként kapta meg a szavazatok 24,14 százalékát. Ez az a körzet egyébként, ahol - az országban egyedüliként - eredetileg négy jelölt jutott a második fordulóba, mivel mind a négyen több, mint 15 százalékot értek el. Miklós Árpád, a Jobbik jelöltje azonban visszalépett, így Daher Pierre a Fidesz-KDNP, Molnár Oszkár, valamint a szocialista Gúr Nándor indultak.
- Független Hírügynöskség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!