Magyarország

2010.04.19. 15:11

Tagad a kiskunlacházai gyilkosság gyanúsítottja

<p>Tagadta a gyilkosság elkövetését az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy két évvel ezelõtt megölt egy 14 éves lányt Kiskunlacházán.</p>

A bíró kérdéseire a Pest Megyei Bíróságon a férfi azt mondta, hogy a lány beleegyezésével közösültek aznap éjszaka, majd élve hagyta a kiserdõben a lányt.
A vádlott állítása szerint a fiatal lány egy szál cigaretta elszívása és pár percnyi beszélgetés után önként belement az együttlétbe, ami egy kerítés mellett állva történt meg. A vádlott azt mondta: mivel valaki közeledett a közeli úton, pár másodpercre befogta a lány száját, majd hazament. Szerinte a lány ekkor még öltözködött. A férfi állítása szerint azon az estén nem ivott sokat, s legalább 18 évesnek gondolta alkalmi partnerét.

A Pest megyei ügyész aljas indokból elkövetett emberöléssel, erõszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolja a férfit. A kiskunlacházai gyilkosság ügyében indított büntetõper szerdán folytatódik.

A 14 éves lányt 2008. november 23-ára virradóra gyilkolták meg Kiskunlacházán, holttestét egy erdõs területen találták meg. A rendõrök már akkor feltételezték, hogy a lány ismerte támadóját, hiszen bement vele az erdõbe és még egy cigarettát is elszívott. A helyszínen számos DNS-mintát rögzítettek a nyomozók: találtak ondómaradványokat, fanszõrzetet és cigarettacsikket. A bizonyítékok arra utaltak, hogy a lányt egyetlen ember támadta és gyilkolta meg.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!