Magyarország

2010.04.02. 17:11

Színesfém-tolvajok - egy nap alatt ítélet

<p>Gyorsított eljárásban még pénteken elítélte a bíróság azokat a színesfém-tolvajokat, akiket csütörtök éjjel fogtak el a rendõrök Szentesen. Az egyik férfi egy évet, a másik 10 hónap börtönt kapott, jogerõsen.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a két 22 éves fiatalember elhatározta, úgy szereznek pénzt, hogy bemásznak egyik közös ismerõsükhöz, és ellopják az ott lévõ hegesztõtranszformátort. Csütörtökre virradó éjszaka kerékpárral mentek a helyszínre, átmásztak a kerítésen, majd a 60 kilogrammos tárgyat elvonszolták egyik ismerõsükhöz, aki ekkor nem volt otthon.

A tervük az volt, hogy szétszerelik a transzformátort, réztekercseit pedig eladják. "Munka" közben azonban megzavarták õket a rendõrök, mire elbújtak a padláson. A rendõrök eredetileg más céllal - házkutatást tartani - mentek ki a házhoz, de végül a tolvajokat találták meg.

A két elfogott fiatalembert pénteken gyorsított eljárásban jogerõs börtönre ítélte a Szentesi Városi Bíróság. Egyikük egy év börtönt, a másik 10 hónap börtönt kapott. Az ítélet azért vált jogerõssé, mert a két fiatalember tudomásul vette a bíróság döntését.

A gyorsított eljárásra és a szigorú ítéletre azért volt lehetõség, mert a büntetõ törvénykönyv január 1-étõl hatályba lépett módosítása szerint minõsített esetnek számít, és szigorúbban büntetendõ, ha nemesfémet, nemesfém ötvözetet vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot lopnak a tolvajok. A lopott transzformátor értéke egyébként 25 ezer forint volt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!