Magyarország

2010.04.15. 13:56

Mától csak állami felügyelet mellett árverezhetnek

<p>Mától csak állami felügyelet mellett lehet árverezni Magyarországon. Az APEH internetes oldalán licitálhatnak a jelentkezõk, sõt az elõzetes értékbecsléseket is ellenõrzi az adóhatóság - mondta el csütörtöki tájékoztatóján Szollár Domokos kormányszóvivõ.</p>

A Fidesz szerint a nemzeti ügyek kormánya mindaddig fenntartja majd a kilakoltatási moratóriumot, amíg megnyugtatóan nem sikerül rendezniük a bajba jutott adósok helyzetét.

Csak olyan pénzügyi vállalkozások és bankok végezhetnek árveréseket, amelyek a Pénzügyi Szervezetetek Állami Felügyelete (PSZÁF) alá tartoznak, így törvényes felügyeletet kapott a korábban szabályozatlan terület - tette hozzá.

Az árveréseket kizárólag az adóhatóság internetes árverési felületén bonyolíthatják és errõl 45 nappal azelõtt ezen a felületen is tájékoztatni kell az érintetteket - mondta a szóvivõ. Az APEH felügyeli ezen túl az árveréseket megelõzõ értékbecsléseket is. A kormányrendelettel hosszú idõre átlátható módon sikerült rendezni az árverések kérdését - tette hozzá Szollár Domokos.

A Fidesz szerint minél elõbb megállapodásnak kell születnie a bajbajutott hitelfelvevõk helyzetének rendezése érdekében. Amíg ez nem történik meg, addig a következõ kormány fenn fogja tartani a kilakoltatási moratóriumot. A kérdés sürgõs megoldást igényel, családokat nem lehet az utcára tenni. A probléma gyökerét ez esetben is a munkanélküliség drámaian magas szintje jelenti, ezért a nemzeti ügyek kormányának egyik legfontosabb célkitûzése a munkahelyek megvédése és új munkahelyek létrehozása lesz - írja Szijjártó Péter a Fidesz szóvivõje csütörtöki reakciójában.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!