Magyarország

2010.04.06. 07:06

Lezárult a példátlan méretû ipari kémkedés nyomozása - Népszava

<p>Vádemelési javaslattal zárta le a vám- és pénzügyõrség a több mint 4 milliárd forint értékû ipari kémkedésrõl szóló Diagon-ügyet.</p>

A károsult labordiagnosztikai cég két volt vezetõje és a konkurens Diachem ügyvezetõje is gyanúsított az ügyben - írja a Népszava. Az ügy tavalyelõtt robbant ki, a gyanú szerint egészségügyi jellegû szabadalmakat, technológiákat lopott a magyar cégtõl annak két vezetõ beosztású munkatársa. Az adatokat Moszkvában akarták átadni a megrendelõnek, a Ferihegyi repülõtéren fogták el az egyik vezetõt. A kémkedésbe keveredett cég, a Diachem tulajdonosi körében felbukkant Kékessy Dezsõnek, Orbán Viktor bizalmasának, egykori tokaji családi üzlettársának és kormánya párizsi nagykövetének leánya is, aki a nyomozás kezdetekor, 2008 májusában kiszállt a cégbõl. A vám- és pénzügyõrség iparjogvédelmi jogok megsértése, valamint gazdasági jogok megsértése miatt nyomozott - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!