Magyarország

2010.04.23. 18:16

INFLUENZA - Intenzív osztályra került egy 24 éves kismama

<p>Influenza-fertõzés tüneteivel a szegedi kórház intenzív osztályára került egy 24 éves kismama - közölte a Független Hírügynökséggel Falus Ferenc pénteken.</p>

Az országos tiszti fõorvos azt is elmondta: a 21 hetes várandós nõ állapota súlyos, de nem életveszélyes, nincs szüksége mesterséges lélegeztetésre.
Falus Ferenc elmondta: a kismamánál hirtelen alakultak ki a tünetek, és magas lázzal került a szegedi klinikára. Hozzátette: a Szolnok megyében élõ állapotos nõ nem volt beoltva az újinfluenza ellen.

Az országos tiszti fõorvos felhívta a figyelmet arra, hogy bár kevés az új influenzás beteg, még mindig vannak súlyos esetek: a múlt héten hatan kerültek vírusfertõzés tüneteivel intenzív osztályra, akik közül öten mesterséges lélegeztetésre is szorultak.

A H1N1 járvány idején a szakemberek többször hangsúlyozták, hogy a világjárványt okozó vírus a terhes nõket különösen veszélyezteti. Ezért is javasolták, hogy minden állapotos oltassa be magát. A Magyarországon regisztrált öt, H1N1-fertõzésben elhunyt várandós nõ egyike sem volt beoltva.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!