Magyarország

2010.04.29. 15:06

Gyólyákért aggódnak Vértesacsán

<p>Gólyákért aggódnak Vértesacsán. Egy villanyoszlop tetején próbálnak fészket rakni, ám túl kicsi a helyük.</p>

Most maguknak kell a feladattal megbirkózni a madaraknak, de jövõre már gondoskodnak arról, hogy biztonságos helyen fészkelhessenek. Évtizedek óta ez az elsõ gólyapár a Fejér megyei faluban.

A gólyapár másfél hete próbálkozik, több villanyoszlopot is kipróbáltak és végül a központban, a legforgalmasabb helyen lévõt választották ki.

Az E.ON-nal, és a Duna-Ipoly Nameztei Parki Igazgatósággal is felvették a kapcsolatot, de már csak akkor történhet valami, amikor elmentek a madarak. Vagy még egy oszlopot tesznek a meglévõ mellé, vagy egy kereket helyeznek fel az oszlopra - mondta a Független Hírügynökségnek Révai Ágnes, tanítónõ. Hozzátette: a természetvédõk megnyugtatták õket, hogy a madarak tudják a dolgukat

A fészek háromnegyed része készült már el. Évtizedekig nem fészkeltek a faluban gólyák, most a községet regisztrálták, mint gólyafészkelõ települést.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!