Magyarország

2010.04.12. 11:01

Felfüggesztett börtönt kapott az MTV-székház egyik ostromlója

<p>Hétfõn 2 év felfüggesztett börtönt kapott nem jogerõsen az MTV-székház egyik ostromlója a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság eredetileg 3 ítélet meghozatalát tervezte hétfõre, de az egyik esetben nem készült el a várt szakértõi vélemény, a másik esetben pedig a beteg vádlott még nem gyógyult meg.</p>

A köztelevízió székházának 2006. szeptember 18-án éjjel történt megtámadása miatt 40 feltételezett elkövetõ ellen emeltek vádat. Egy vádlott, Ekrem Kemál György idõközben meghalt, több mint 30 vádlottat pedig jórészt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság elsõ fokon. A perben eddig 24 tárgyalási napot tartottak.

Az MTV székházát 2006. szeptember 18-án este azután támadta meg a tömeg, hogy a tüntetõk egy csoportja hiába akarta beolvastatni petícióját a köztelevízióban. Állásfoglalásuk a Kossuth téri tüntetõk tiltakozását fogalmazta meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonöszödi beszéde miatt. A rendbontók összesen 29 millió forintos kárt okoztak a televíziónak, amelyik éjjel 1 óra után kényszerûségbõl beszüntette adását. Ezen felül a székház elõtt több autót is megrongáltak, illetve felgyújtottak. A tettesek egy része a büntetõeljárás során mindvégig ismeretlen maradt, végül az ügyészség 40 feltételezett elkövetõ ellen emelt vádat közérdekû üzem mûködésének megzavarása, hivatalos személy elleni erõszak, rongálás, lopás és testi sértés miatt.

Hétfõn a 21. rendû vádlott ügyében döntött a bíróság. A büntetlen elõéletû fiatalembert közérdekû üzem mûködésének megzavarásáért, súlyos testi sértés kísérletéért, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erõszakért halmazati büntetésül 5 esztendõre felfüggesztett, 2 év börtönre ítélte. Az ítélet nem jogerõs, mert a vádlott és védõje felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az MTV-székház ostromlóinak pere április 15-én folytatódik a PKKB-n, amikor várhatóan 2 ítélet is születik.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!