Magyarország

2010.04.01. 18:11

Elektromos hiba okozta a tüzet Gyurcsány Ferenc házában

<p>A szauna kapcsolójához vezetõ elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet az múlt vasárnap Gyurcsány Ferenc budai házában.</p>

A volt miniszterelnök az internetes blogján maga számolt be a tûzvizsgálat eredményeirõl, illetve az õket ért károkról.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, vasárnap tûz volt Gyurcsány Ferenc II. kerületi, Szemlõhegy utcai családi villájában. A medencetér felett kiépített faszerkezetû szauna- és pihenõrészben körülbelül 25 négyzetméteren tombolt a tûz. Hét embert mentettek ki a házból a tûzoltók, a volt miniszterelnök Bálint nevû, 20 éves fia könnyebb füstmérgezést kapott, de a mentõk a helyszínen ellátták, nem kellett kórházba vinni. Gyurcsány Ferenc akkor ért haza, mikor a tûzoltók már dolgoztak az égõ házában.

A volt miniszterelnök internetes blog bejegyzésében arról számolt be, hogy a tûzvizsgálat szerint a tüzet a szauna kapcsolójához vezetõ elektromos vezeték meghibásodása okozta. Feleségével éppen kötsei nyaralójukból tartottak hazafelé és a fõváros határában kapta telefonon az információt, hogy tûz van a házukban. A volt miniszterelnök internetes naplója szerint Bálint fia segédkezett a házban lévõ vendégek mentésében és porral oltóval a tüzet is megpróbálta megfékezni.

Aznap sokan, köztük Bajnai Gordon jelenlegi miniszterelnök is felajánlotta segítségét a családnak, mert nem tölthették otthon az éjszakát. Minden füstszagú és kormos volt, leszakadt az álmennyezet és megolvadt a tévéjük is. "Van, ahol a betonig vissza kell bontani mindent, de festés vár az egész házra, koromtól kell megtisztítani az összes bútort, függönyt, szõnyeget, vegytisztítás és mosás vár valamennyi ruhára." - írta blogjában Gyurcsány Ferenc.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!