Magyarország

2010.04.16. 18:51

Az MDF megszakít minden kapcsolatot az SZDSZ-szel

<p>"A Magyar Demokrata Fórum április 11-i hatállyal mindennemû kapcsolatot megszakítottnak tekint az SZDSZ-szel és a jövõben elképzelhetetlennek tart velük bármiféle együttmûködést".</p>

Ez olvasható a párt elnökségének pénteki közleményében, amelyet Viniczai Tibor alelnök írt alá. A dokumentum szerint a párt elnöksége megállapította, hogy a szabad demokratákkal kötött megállapodás nem szolgálta a párt sikeres kampányát és szereplését. Ezenkívül azt is leszögezik, hogy rendkívül gyengének értékelik a Political Capital és a Konzervatív Intézet kampánymunkáját, amely a párt parlamenti kiesését eredményezte.
Az MDF elnöksége szerint a kampányfõnök felelõssége kettõs, mert nemcsak a kampányban, hanem hosszú éveken keresztül hosszútávon határozta meg az MDF kommunikációját.

A közleményben azt írják, hogy az MDF lezár egy korszakot, amely belsõ feszültségekrõl és kizárásokról szólt, egyúttal meghirdet egy új külsõ-belsõ konszenzusra épülõ politikát. Az MDF a jövõben olyan politikát folytat majd, amely magában foglalja az európai kereszténydemokrata, konzervatív valamint a nemzeti szabadelvû értékeket - ígérik.

Dávid Ibolya elismerte az MDF választási vereségét és lemondott pártelnöki posztjáról az országgyûlési választások elsõ fordulója után vasárnap este. Az Országos Választási Iroda adatai szerint a párt az elsõ fordulóban a szavazatok nem egészen 3 százalékát tudta csak megszerezni, vagyis nem érte el ötszázalékos parlamenti küszöböt. A párt alapszabálya alapján az elnök lemondása után Herényi Károly elnökhelyettes vette át az irányítást ideiglenesen az új elnök megválasztásáig. A tervek szerint jövõ szombaton ül össze a párt országos választmánya, majd 30 napon belül össze kell hívni a párt országos gyûlését az új pártelnök és a hiányzó elnökségi tagok megválasztásához.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!