Magyarország

2010.04.07. 07:16

A kormány véget vetne a gyanús árveréseknek - Népszabadság

<p>Nem kell attól rettegniük az érintett tulajdonosoknak, hogy mélyen áron alul kel el árverésre bocsátott lakásuk, ha elfogadja a zálogtárgyak szigorításáról szóló elõterjesztést szerdán a kormány - írja a Népszabadság.</p>

 A jövõben kizárólag a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) engedélyével rendelkezõ pénzügyi vállalkozások végezhetnének ilyen tevékenységet Magyarországon, és az árveréseket csak az APEH hivatalos árverési felületén lehetne megrendezni. Az elõterjesztés szerint ezután szigorúan számon kérnék a 70 százalékos küszöbértéket, tehát az ingatlan becsült értékébõl legfeljebb 30 százalék lenne engedhetõ a liciten.
Mindezek mellett a lakóingatlanok árverése elõtt 30 nappal értesíteni kellene az elõvásárlási joggal rendelkezõ illetékes önkormányzatot is. A szigorúbb szabályozással azt szeretnék elérni, hogy az árveréseken kiszûrhetõk legyenek a visszaélések - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!