Magyarország

2010.04.23. 15:56

A Bethesda gyermekkórház és a pásztói kórház lett az Év kórháza

<p>A fõvárosi Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházát és a pásztói Margit Kórházat választotta az Egészségügyi Minisztérium és a kórházszövetség bírálóbizottsága az Év kórházának - mondta Rácz Jenõ, a Magyar Kórházszövetség elnöke.</p>

A díjakat pénteken a szervezet kongresszusán adta át a szaktárca vezetõje.
A szaktárca által januárban meghirdetett Év kórháza pályázatra 9 intézmény jelentkezett. A szigorú feltételek miatt súlyponti kórház nem kapott díjat, azaz az ezzel járó 5 millió forintot sem vihette el egyik sem. A területi kórházi kategóriában azonban két kórház is megfelelt a feltételeknek, a Bethesda és a pásztói városi kórház. A nyertesek az Év kórháza címen kívül 3-3 millió forintot kapnak.

Ez a díj nem azonos azzal az internetes szavazással, amelyen a betegek voksolhatnak az Év kórházára, a pénteken átadott díj a szakma elismerése.

A kórházszövetség alapszabálya szerint mindig három évvel elõre választják meg a szövetség elnökét. A szervezet mostani, Egerben megtartott XXII. kongresszusán lépett hivatalba Rácz Jenõ, a veszprémi kórház fõigazgatója, akit három éve választottak meg elnöknek. A kongresszuson pedig döntöttek az új elnökrõl: a Bethesda kórház fõigazgatója, Velkey György 2013-ban lép majd hivatalba.

Rácz Jenõ a Független Hírügynökségnek elmondta: a kórházszövetség ciklusváltása most egybeesik a kormányváltással. Mivel az egészségügy eddigi reformkísérletei nem oldották meg az ágazat finanszírozási és strukturális problémáit, remélik, hogy az új kormány rendbe teszi ezeket a területeket. A kórházszövetség elnöke hozzátette: ha nem is ígért konkrétumokat az új kormányt alakító párt, azt azért többször elmondták, hogy az egészségügyet kiemelten kezelik majd.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!