Magyarország

2010.03.05. 16:06

Zsanett-ügy - Hétfőn ítéletet hirdetnek

<p>A Zsanett-ügyben hétfőn az utolsó szó jogán beszélhet az 5 megvádolt rendőr, majd ítéletet hirdet a Fővárosi Bíróság.</p>

A közéletben és az egész közvéleményben is rendkívül heves indulatokat váltott ki, hogy 2007. május 4-én hajnalban rendőrök állítólag megerőszakoltak egy 21 éves fiatal lányt Budapest belvárosában. Az eset után több magasrangú rendőrségi vezető távozott posztjáról. Miután a hatóságok nem látták a súlyos vádakat bizonyíthatóknak, a sértett, Zsanett, úgynevezett pótmagánvádas eljárást kezdeményezett.

 A bíróság a pótmagánvádló vádindítványa alapján folytatta le a büntető eljárást 5 rendőr ellen, erőszakos közösülés személyi szabadság megsértése, zsarolás és vesztegetés miatt. A bíróság 15 tárgyalási napot tartott az ügyben; számtalan tanú és szakértő meghallgatása mellett, pszichológus szakértőket is meghallgattak.
Született olyan szakvélemény, amely szerint Zsanett minden bizonnyal igazat mondott, de készült olyan szakvélemény is amely ezzel ellentétes és azt állítja Zsanett nem mondot igazat. A pótmagánvádló, illetve jogi képviselője, szabadságvesztés kiszabását indítványozta perbeszédében, a vádlottak védői viszont védenceik bűncselekmény hiányában történő felmentését kérik.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!