Magyarország

2010.02.02. 10:31

VAGYONNYILATKOZATOK: Kormánytagok - Balázs Péter, Gráf József, Forgács Imre

<p>Balázs Péternek egy II. kerületi 240 négyzetméteres családi háza, egy 60 négyzetméteres monoszlói présháza, valamint egy 2004-es Nissan terepjárója van. A külügyminiszternek bankszámlán forintban 20 millió, devizában pedig 47 millió forintja van. Hiteltartozása viszont a 2009. májusi bevalláshoz képest megfelezõdött: jelenleg 20 millió forintos építési kölcsöne van.</p>

Több készpénzzel, de több adóssággal is rendelkezik Gráf József földmûvelésügyi miniszter a vagyonnyilatkozata szerint. A tárcavezetõnek továbbra is megvan szigetvári háza és Szabadszentkirályon lévõ szántója, ami mellett egy új ingatlanrésznek is tulajdonosa lett: egy pécsi, 100 négyzetméteres lakóház negyedét örökölte. Gráf Józsefnek egy autója van, egy BMW-5-ös, amelyet 2006-ban vásárolt. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítása továbbra sincs, a tavalyi 6 millió forintról azonban 8 millió forintra nõtt készpénze. Nõtt közben a tartozása is, hiszen az elmúlt évben még 11 millió forinttal tartozott a banknak lakásfelújítása miatt, a hitele most a 13 millió forintot is eléri.

Forgács Imrének vagyonnyilatkozata szerint négy budapesti lakásban résztulajdonos és egy szintén budapesti garázst teljes egészében birtokol. A rendészeti miniszternek bankban 6 millió forintja van, tartozik viszont két lakáshitellel is, összesen 13 millió forinttal. Miniszteri fizetése 1 millió 101 ezer 900 forint, emellett oktat a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahonnan évente valamivel több, mint 3 és fél millió forintot kap. Ingatlan bérbeadásból csaknem 2 millió forintot keres évente. Harmadrészben résztulajdonosa egy kereskedelmi és szolgáltató betéti társaságnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!