Magyarország

2010.02.03. 11:52

Nyilatkozik a jászberényi tornatanár - szoljon.hu

<p>Nem tudja megemészteni a történteket az a jászberényi tornatanár, akinek az óráján rosszul lett az egyik hetedikes kisfiú. Kiss Attila a szoljon.hu-nak nyilatkozott.</p>

"Nagyon sajnálom a történteket. Huszonhét éve vagyok a pályán, a testnevelés órák mellett edzéseket is vezetek, de mindezidáig egyetlen komolyabb sérülés történt a foglalkozásaimon" - mondta a szoljon.hu-nak Kiss Attila, testnevelõ.
A tanár a jászberényi Belvárosi Általános Iskola tanára, az õ óráján esett össze a 13 éves kisfiú. Kiss Attila azóta sem tudta feldolgozni a történteket: "Egészen addig, amíg meg nem tudtam, hogy mi okozta a tragédiát, egyfolytában azon gondolkodtam, miként is védhettem volna ki a történteket. De bárhogy is törtem a fejem, mindig oda lyukadtam ki, kivédhetetlen szerencsétlenség volt. A vizsgálat alapján módszertanilag jól felépített volt az óra, a gyerekek nem kaptak komolyabb terhelést, még a túlsúlyosak is könnyedén teljesítették a feladatot."

A testnevelõ azt is elmondta, hogy, az év eleji, szeptemberi felmérésen, rekkenõ hõségben egyébként több mint 2000 métert futott a kisfiú, azaz nem a mostani gyakorlatok váltották ki belõle a rosszullétet. Most az ötödik egyperces futás közben lett rosszul.

Az elmúlt héten halt meg a Budapesti Heim Pál kórházban az a kisfiú, aki testnevelés órán lett rosszul Jászberényben, újra kellett éleszteni, de a klinikai halál állapotából nem tért vissza késõbb sem. Született rendellenességet állapítottak meg nála a boncolás után, a helyi polgármester pedig vizsgálatot kezdeményezett a mentés körülményeinek tisztázására. Idõközben egy budapesti jogász is feljelentést tett a rendõrségen azért, hogy kivizsgálják, történt-e mulasztás a beteg ellátásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!