Magyarország

2010.02.02. 07:49

KÉPVISELŐI VAGYONNYILATKOZATOK - Pártelnökök

<p>Nyílvános a pártelnökök vagyonyilatkozata: ennyit vallott be Orbán Viktor, Dávid Ibolya Semjén Zsolt és Lendvai Ildikó.</p>

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke változatlanul felerészben tulajdonosa a fővárosban egy csaknem 200 négyzetméteres, XII. kerületi társasházi lakásnak. Továbbra is a nevén van öt belterületi ingatlan a Fejér megyei Felcsúton, de valamennyit 50 évre ingyenes használatra átengedte a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Autója és nagy értékű vagyontárgya nincs. Feleségével közös bankszámlán 869 ezer forint megtakarítása van. Tartozások között változatlanul szerepel a 2002-ben felvett 20 millió forint jelzáloghitel még meglévő része. Orbán Viktor pártelnökként 2009-ben havi bruttó 402 ezer forint kapott.

Dávid Ibolya változatlanul tulajdonosa felerészben egy 150 és egy 113 négyzetméteres fővárosi, II. kerületi társasházi lakásnak. Zamárdiban egy 90 négyzetméteres üdülőnek a kétharmada és egy 60 négyzetméteres óbudai társasházi lakás haszonélvezeti joga is az MDF elnökéjé. Az értékpapírok között szerepel 2 millió forintnyi biztosítás és egymillió forintnyi OTP-részvény. Utóbbiból tavaly még csak 100 ezer forintnyi volt Dávid Ibolyáé. Pénzintézeti tartozása 5,2 millió forint, ami négyszázezerrel kevesebb az előző évinél. Dávid Ibolya pártelnökként nem vesz fel fizetést és nagy értékű vagyontárgya sincs.

Semjén Zsolt továbbra is felerészben tulajdonosa egy 123 négyzetméteres II. kerületi lakásnak, valamint egy ugyancsak II. kerületi, 42 négyzetméteres lakásnak is. A KDNP elnökének továbbra is haszonélvezeti joga van egy 70 négyzetméteres balatonfenyvesi üdülőn. Értékei között örökölt antik bútorokat említ a politikus. Vagyonnyilatkozata szerint elköltötte 1,9 millió forint készpénzét. Van viszont pénzintézeti tartozása, egy 7,3 millió forintos kölcsön fele. Bevallása szerint autója továbbra sincs.

Lendvai Ildikó, továbbra is egy 104 négyzetméteres társasházi lakás tulajdonosa Budapest V. kerületében, 1600 dollárja van takarékbetétben. Vagyontárgyai között a lakás berendezését és könyveket említ. Az MSZP elnöke kapott ajándékokat, például naptárakat, körülbelül 30 ezer forint értékben. Lendvai Ildikó pártelnökként korábbi frakcióvezetői tiszteletdíjának megfelelő összeget kapja.

  • Vagyonnyilatkozatok - Bajnai tartalékai is megcsappantak
  • VAGYONNYILATKOZATOK - KORMÁNYTAGOK- Varga István
  • VAGYONNYILATKOZATOK - KORMÁNYTAGOK- Hónig Péter
  • VAGYONNYILATKOZATOK - KORMÁNYTAGOK - Székely Tamás
  • VAGYONNYILATKOZATOK - KORMÁNYTAGOK -Oszkó Péter
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!