Magyarország

2009.01.06. 11:23

50 millió forint értékű fiktív számla Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Vám- és Pénzügyőrség jelentős mértékű adócsalás miatt folytatott nyomozást egy nyíregyházi székhelyű, vagyonvédelmi feladatokat ellátó gazdasági társaság képviselője ellen.</p>

Az ügyvezető 2006-ban szerzett jövedelme után nem akart adót fizetni, ezért valótlan tartalmú készpénzfizetési számlákat használt fel.

A szóban forgó, bruttó 50 millió forint értékű számlát egy hasonló tevékenységi körben működő cég nevében állították ki részére, mely a kiszámlázott tevékenységet nem végezte el és a vállalkozói díjat sem kapta meg.

A cég képviselője így 8 millió forint áfa hiányt okozott a költségvetésnek, majd 2007-ben a cég fizetésképtelensége miatt kezdeményezte cége felszámolását, ugyanakkor nem tett eleget beszámoló-készítési, könyvvezetési, és egyéb tájékoztatási kötelezettségeink, mellyel meghiúsította a felszámolási eljárás eredményes lefolytatását is.

A vámhatóság jelentős mértékű adócsalás bűntette, magánokirat hamisítás és számvitel rendjének megsértése vétsége miatt eljárást indított - tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Jánvári Regina, pénzügyőr főhadnagy, sajtóreferens.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!