Magyarország

2008.11.15. 14:30

Állástalanul

<p>Levelemmel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire nehéz egy álláskereső pályakezdő élete, néhány konkrét példán keresztül.</p>

Több hónapnyi keresés után sem sikerült végzettségemnek (bölcsész) megfelelő munkát találni. Rengeteg elküldött önéletrajz,interjú után sem. Augusztustól regisztráltak a munkaügyi központban, ahonnan eddig semmi segítséget nem kaptam. Majd decemberben fáradjak be legközelebb. Addig semmi. Semmiféle!

Támogatás nem jár, mert pályakezdő vagyok, és még nem volt egy nap munkaviszonyom sem, nem hogy több száz. Képzés iránt is érdeklődtem, nem tudtak azt sem ajánlani. Van ahova azért nem vesznek fel, mert nyelvvizsga hiányában nincs meg a diplomám, másik helyre, (egy könyves boltba) meg azért nem vettek fel, mert „van” diplomám. Tudom, hogy senkinek sem könnyű munkát találni. De az, hogy egy olyan helyen, ahova nem is kell diploma, és nem kell figyelembe venni van-e, vagy nincs, miért az az indoka az elutasításnál, hogy lesz diploma? Ez abszurd helyzet, és nem tudom mi lehetne a megoldás. Mit lehet tenni? H. J.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!