Magyarország

2008.10.02. 09:27

Fekete zászló a Zalabaromfin

<p>A dolgozók csütörtökön reggel kitűzték a fekete zászlót a Zalabaromfira, mert gyászolják a feldolgozó üzemet, ahol a nap folyamán az áramot is kikapcsolják. A munkások október 8-án tüntetni akarnak Zalaegerszegen a a CIB Bank előtt, majd Budapestre is szerveznek demonstrációt - mondta&#160;Tóthné Kiss Teréz, az Üzemi Tanács elnöke.</p>

A tüntetésekkel a dolgozók azt szeretnék elérni, hogy megkapják a szeptemberi fizetésüket. A CIB Bank még szeptember elsején zárolta a Zalabaromfi számláit, emiatt először úgy volt, hogy a dolgozók augusztusi bérüket sem kapják meg, végül a pénzintézet felszabadított 50 millió forintot, amiből ki lehetett fizetni a 700 dologozó bérét. A szeptemberi bérek kifizetése október 10-ig esedékes, ehhez azonban ismét fel kell szabadítani a cég számláit. Tóthné Kiss Teréz elmondta, ha ez a jövő hétig megtörténik, akkor elállnak a demonstrációktól.

A Zalabaromfi, ahol hetek óta áll a munka, a termelőknek is tartozik 800 millió forinttal. Ők még nem kapták meg a pénzüket. Kiss Imre, az egyik termelő azt mondta: mivel nem tudnak vágni, pusztulnak az állatok, az átlagos öt százalékos elhullási arány most már húsz százalékosra nőtt.

A Zalabaromfi hetek óta tárgyal a CIB Bankkal, de megoldás még nem született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!