Magyarország

2008.03.12. 22:25

Sas József: nem véletlen, hogy a Kossuth-díj átadása előtt ítéltek el

<p>Sas József szerint nem véletlen, hogy a Kossuth-díj átadása előtt nem sokkal ítélték első fokon felfüggesztett börtönre adócsalásért, amely miatt nem kapja meg az állami kitüntetést.</p>

A színész-igazgató az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt erről szerda este, ahol kijelentette: "tudom, hogy hol élek, milyen országban és tudom, hogy kabarét csinálok, és abban is biztos vagyok, hogy a kabaré veszélyes műfaj, de hogy ennyire veszélyes, ezt nem gondoltam volna".

Sas József a műsorban beszélt arról is, hogy már korábban, a hétfői ítélet előtt, levelet írt Sólyom László államfőnek és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, amelyben jelezte: nem fog elmenni a Kossuth-díj átadására. Ezt azzal indokolta, hogy elrontaná a többi kitüntetett ünnepét, a sajtó vele foglalkozna ugyanis. Meglátása szerint ha tisztázódik az ügye, és kiderül, hogy vétlen az adócsalásban, akkor neki ezt a díjat meg kell kapnia, hiszen már felterjesztették rá.

A Mikroszkóp Színpad igazgatója elmondta azt is, hogy az elsőfokú ítélet kihirdetése óta számos, számára pozitív üzenetet kapott. Bár azt is hozzátette: jól tudja, hogy működik a gonoszság is. "Azt is tudom, hogy hát büntetlenül nem lehet minden kabarészámot előadni" - fogalmazott.

A humoristát Kossuth-díjra terjesztették fel, ezt a köztársasági elnök is aláírta. Sas Józsefet azonban hétfőn adócsalás miatt nem jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, és szerdán kiderült, hogy a miniszterelnök ezután visszavonta az elismerésről szóló előterjesztést.

Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!