Kazincbarcika hírei

2019.02.20. 16:53

A rejtvények szerelmesei mérték össze tudásukat Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Sudoku, skandináv, magyar: rejtvényfejtők versenyeztek Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Sudoku, skandináv, magyar: rejtvényfejtők versenyeztek Kazincbarcikán.

Idén is megrendezte a kazincbarcikai rejtvényfejtő versenyt az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. február 16-án a Mezey István Művészeti Köz­pontban.

A rendezvényt Klimon István, az észak-borsodi járásszékhely alpolgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében az agytorna fontosságáról beszélt.

Sokféle feladvány

A megmérettetésen összesen tizenkét páros és tizenhárom egyéni versenyző indult. A nyolc feladatból álló versengés, amely tartalmazott logikai, sudoku, anagramma, számpiramis, skandináv és magyar típusú keresztrejtvény feladatokat is. A tapasztaltaknak és a kezdőknek is sikerélményben lehetett részük a rendezvényen, hiszen a könnyebbtől egészen a bonyolult, sok tapasztalatot megkövető feladatokig, sokféle feladvány volt.

Pályázat indult

A versenyt követően a szervezők bejelentették: az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány egy pályázatot hirdet, melynek témája: Milyennek képzelem el a városomat, Kazincbarcikát 35 év múlva, azaz: A Jövő városa – Kazincbarcika 100.

A pályázatban minden korosztály részt vehet külön­böző alkotásokkal, legyen az irodalmi, képzőművészeti, videós, szobrászati, rajz, makett vagy amit a je­lentkezők választanak. A legjobb alkotásokat június végén egy zárórendezvényen mutatják be.

A pályázatok leadási határideje május 13.

Érdeklődni és jelentkezni: a [email protected] címen, illetve a 48/310-116-os telefonszámon vagy a Mezey István Művészeti Központ portáján lehet.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!