Kazincbarcika hírei

2013.01.30. 16:50

„Vak keretek” kiállítás Barcikán

Kazincbarcika - Az idei esztendő első tárlata a városi kiállítóteremben pénteken nyílt meg.

Kazincbarcika - Az idei esztendő első tárlata a városi kiállítóteremben pénteken nyílt meg.Kin Gábor festőművész tíz évvel ezelőtt állított ki a kazincbarcikai Kisgalériában, ahol néhai mentora, Mezey István biztatta a további alkotásra.

A tanácsot megfogadva a városi kiállítóterem idei első tárlatára huszonnyolc olajfestménnyel tért vissza. A január 25-ei verniszázson rendhagyó módon a művész ajánlotta képeit a nagyközönség figyelmébe. Sajátos szemléletét bizonyítja, hogy művészetét a kabócákkal vonta párhuzamba: „Ezek az állatok a megfejthetetlen rajzási szokásaiknak, ebből eredő szabadságuknak köszönhetik, hogy évmilliókon keresztül fennmaradtak” - mondta. Kin Gábor fontosnak tarja az alkotói szabadságot, és szívesen feszegeti a határait, ezért is adta tárlatának a „Vak keretek” címet.

A megnyitón a Flash Táncstúdió növendékeinek műsora után a Barcika Art Kft. munkatársai adták át ajándékaikat a hétvégén születésnapját ünneplő alkotónak. Az olajfestményeket február 26-áig tekinthetik meg az érdeklődők.

-BAS-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!