Kazincbarcika hírei

2012.11.29. 13:05

Ametiszt – a „drágakő”

Kazincbarcika – A közelmúltban ünnepelte harmadik születésnapját az Ametiszt Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye.

Kazincbarcika – A közelmúltban ünnepelte harmadik születésnapját az Ametiszt Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye.Ma Magyarországon több százezer értelmi fogyatékos ember él, jelentős részük intézményekben. Azok, akik a gyermek vagy felnőtt korú sérült embert családban szeretnék nevelni, nincsenek könnyű helyzetben, hiszen rendkívül kevés erre szakosodott nappali intézmény, gondozóház, vagy foglalkoztató működik országszerte.

Kazincbarcikán – egy jelentős űrt pótolva – három évvel ezelőtt indult el az Ametiszt sikertörténete, ahol az eredményeket nem pénzben, vagy statisztikában, hanem mosolyban mérik.

Drágakő: egyszerű és tiszta

Béres Anikó intézményvezető a jubileum kapcsán elmondta: életükben az elmúlt három évben rengeteg esemény történt. A megalakulást követően folyamatosan növekedett a gondozottak száma, szépen beintegrálódtak a város életébe, amit jól mutat, hogy a Kazincbarcikán működő szociális és kulturális intézmények egyre nyitottabbak lettek az Ametiszt és a gondozottak felé. Ennek köszönhetően egyre változatosabbá és színesebbé vált az életük, ami igazán örömteli. Így a gondozottak és hozzátartozóik az intézmény által nyújtott szolgáltatásokkal és lehetőségekkel teljes mértékben meg vannak elégedve.

Majd hozzátette: visszagondolva az elmúlt években megtartott születésnapi rendezvényekre számos változás és fejlődés látható a programok színvonalában, a meghívottak és a résztvevők körében egyaránt.

A harmadik szülinapi ünnepségen a városvezetés részéről Klimon István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki egy nagy tortával is meglepte az ünnepelteket. A műsor rendkívül változatos és hangulatos volt: lélekmuzsikussal, népdalénekesekkel, több műfajú zenével, tánccal, hangszeres előadással. A program végén közös éneklés következett, Halász Judit Boldog születésnapot című dala alatt tűzijáték varázsolta el a gondozottakat. A torta majszolásakor sok csillogó szemű, tiszta tekintetű, szüleiknek igazi kincset érő ametisztes gyerkőc mosolygott a kamerába, így ünnepelve a harmadik születésnapot.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!