Olimpia

2024.07.10. 10:35

Olimpia: vármegyei atlétika edző is utazik

A miskolci Szűcs József is utazhat a párizsi olimpiára, a Budapest Honvéd anyagi támogatásával.

Spiller Tiziana és miskolci edzője, Szűcs József a római Európa-bajnokságon

Fotó: Magánarchívum

A gyalogló Spiller Tiziana, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának másodéves hallgatója és miskolci edzője, Szűcs József, a Miskolci Sportiskola gyalogló szakágának vezetője is utazhat a párizsi olimpiára. 
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Atlétikai Szövetség döntése értelmében Spiller Tiziana a maratoni távú vegyes váltó egyik tartalék tagjaként vehet részt az ötkarikás játékokon. Ezt a számot augusztus 7-én, 7.30-tól rendezik meg.
A mindössze 20 esztendős gyalogló a Budapesti Honvéd SE színeiben versenyez. Tiziana a Miskolci Egyetem hallgatójaként indulási jogot nyert a 2023. évi egyetemi világjátékokra, ahol a 20 kilométeres gyaloglásban a 13. helyen végzett. Idén is számos alkalommal bizonyította rátermettségét és felkészültségét, amely alapján joggal kerülhetett be az olimpiai csapatba. Márciusban 1:34:21 órás idővel U23-as országos rekordot állított fel 20 kilométeren, valamint részt vett a gyalogló csapat-világbajnokságon, Törökországban, ahol az egyéni 20 kilométeres versenyben a 36. helyen végzett, illetve rajthoz állhatott a közelmúltban befejeződött római atlétikai Európa-bajnokságon is, ahol ugyancsak 20 kilométer gyaloglásban 30. helyen zárt. Hazai versenyeken két korosztályos bajnoki címet, valamint három felnőtt bajnoki érmet szerzett.
Spiller Tiziana miskolci edzéseit Szűcs József, a Miskolci Sportiskola gyalogló szakágának vezetője, míg a fővárosi tréningjeit Srp Miklós irányítja.
Szűcs József a Budapest Honvéd anyagi támogatásának köszönhetően lehet ott lehet tanítványával a párizsi olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában