Helyi sport

2024.06.11. 11:42

Sikerrel vette a vb első akadályát

Ezúttal is a kombinált számban remekelt a DVTK öttusázója.

Guzi Blanka az úszásban javított az eredményén

Fotó: Magánarchívum

A kínai Zhengzhouban zajló öttusa világbajnokság keddi napján a női egyéni verseny selejtezőit rendezték meg. A 72 fős mezőny számára az volt a tét ezen a napon, hogy kinek sikerül bejutnia a csütörtöki elődöntőbe. A DVTK sportolója, Guzi Blanka az A-csoportban vívással kezdte a napot, de ez ezúttal sem igazán ment neki, a 35 asszójából mindössze 12-t nyert meg, és csak a 34. helyen volt az úszás előtt. A medencében, a 200 méteres távot viszont már a 8. legjobb idővel teljesítette, így a kombinált szám előtt – lovaglást a selejtezőben nem rendeztek – javított a helyezésen. Aztán a záráson, a lövészetekkel megszakított futásokban remekelt, a leggyorsabbnak bizonyult, és végül a 7. helyen ért célba, ami elődöntőbe, a legjobb 36 közé jutást jelentette.
A csoport második magyarja, a már olimpiai kvótás Gulyás Michelle nála is jobban szerepelt, az 1. helyen ért célba, és így ő is továbbjutott: vívásban 20 győzelemmel az 5-9. helyre volt jó, úszásban a legjobbnak bizonyult, a kombinált számban még az is belefért neki, hogy csak a 18. időt hozza. 
A B-csoportban rajthoz állt két magyar közül Erdős Rita a 2., Bauer Blanka pedig a 16. lett, és mivel mindketten a mezőny első felében végeztek, ők is továbbjutottak. Erdős a medencében a 23. volt, majd a vívást 17 győzelemmel fejezte be, ezek után a zárószámot a 18. helyről kezdte meg, és mivel a futás-lövészetben a harmadik legjobb lett, jelentősen előrelépett. Bauer úszásban a 3. legjobb időt hozta, vívásban 11 asszót nyert, emiatt 27. volt a kombinált szám előtt, amelyben viszont a 2. legjobb időt érte el, így végül ő is bekerült a továbbjutók közé.
A selejtezőt sikeresen abszolváló magyar öttusázókra szerdán a rangsoroló vívás vár, csütörtökön pedig az elődöntő, két darab 18-18 fős csoportban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában