Kosárlabda és családi nap

2024.06.15. 14:24

A diósgyőri főpilóta kávézott a büfében

Óriási játékostömeg, hatalmas nézősereg, szárnyaló kosárlabdagála.

Boon.hu

A kosárlabda szeretete kicsit és nagyot is megmozgatott Miskolcon

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Két évvel ezelőtt szintet lépett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség és az Első Miskolci Lions Klub. Az általuk szervezett 3x3-as viadal a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénék helyi szervezete, a Tudomány és Technika Háza, valamint az Első Miskolci Lions Klub együttműködésével és támogatásával nagyszabású szabadtéri rendezvénnyé nőtte ki magát. 

Már harmadszor

A kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy az idén immáron harmadszor rendezik a népkerti Tudomány és Technika Házánál június 15-én, szombaton azt a kosárlabda show-t, amely a miskolci sportszeretők családi napjává nőtte ki magát. Öt pályán, hatvan csapattal és több mint kétszáz játékossal a 3x3-as kosárlabda újra beköltözik a belvárosba.  

A kitartó és professzionális szakmai munkát kezdetektől az MKOSZ vármegyei szervezete, Bene Szilárd ügyvezetővel az élén végezte. Olyan szervezési és finanszírozási feladatot valósított meg, amelyre régebben nem volt példa, hiszen egy napra pályákat kell a vármegye székhelyére szállítani, építeni, majd lebontani. A rendezvény célja, hogy a műfajt közelebb hozzák a sportág helyi és vidéki művelőihez, a miskolciakhoz és ezzel zárják le az idei szezont. A szervezők azért is támogatják a belvárosi kosárlabdashow-t, mert az esemény segítségével középpontba kerülhet a sportág és azok is élvezhetik a látványt, továbbá a küzdelmet, akik családi napként tekintenek az eseményre. 

A rendezvény jótékonysági célt szolgál, hiszen a vármegyei kosárlabda szövetség minden játékos részvételi díjából 500 forintot ajánl fel az Első Miskolci Lions Klub részére, a civil szervezet pedig a befolyt összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház gyermekrehabilitációs osztályán lévő gyermekek Mikulás vonatozásának támogatására fordítja.

Több kategóriában 

– Hetven csapat és kétszázötven szereplő van itt – lelkendezett Fazekas Csaba, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség elnöke, a Lions Klub idei évi elnöke, majd hozzátette: – Ez rekord, hiszen eddig úgy kétszázan voltak. Hat pályán küzdenek a csapatok, az eredményhirdetéssel pedig igyekeznünk kell, hogy elkerüljük a Magyarország – Svájc Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzést.

Több korcsoportban 

A korcsoportok: U11, 12, 14, 16, nyílt (mindez leány és fiú szinten), továbbá családi (ebben a szülők és a gyerekek játszanak) kategóriában.     

– Lesz büntető dobó- és 3 pontos verseny is folytatta Fazekas Csaba. – Öröm, hogy remek az idő, csodálatos a környezet és a hangulat, aztán mire befejezzük, következik a futball Európa-bajnokság.  

Természetesen körülnéztünk és majdnem leesett az állunk. Lássuk Völgyi Péter, a diósgyőriek NB I-es csapatának vezetőedzőjét, szövetségi kapitányt, Ambrus Erzsébetet, a piros-fehérek egykori bedobó klasszisát és Medgyessy Dórát, a DVTK volt irányítóját is. A lista ezzel még nem teljes: sorolhatnánk még a hajdani játékosokat, játékvezetőket, díszvendégeket, rendezőket, neves vendégeket.  

(Az eredményeket később közöljük.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában