Labdarúgás

2024.04.12. 13:20

Megveri a Mezőkövesd a Puskást?

Vasárnap este hazai környezetben szerepel a dél-borsodiak élvonalbeli futballcsapata.

A képen: Molnár G. (fehérben) egyelőre adós a jó játékkal és a gólokkal is

Fotó: MZSFC

Az NB I-es bajnokság 28. fordulója keretében a nemzetközi kupaszereplésért harcoló ellenfél látogat a fürdővárosba, ahol vasárnap 18 óra 45 perctől játsszák a Mezőkövesd Zsóry FCPuskás Akadémia FC összecsapást, amelynek esélyese a vendégcsapat.

Egymás ellen 

A PAFC 40 ponttal rendelkezik és a harmadik, vagy a negyedik helyért harcol. A teljesen leszakadt MZSFC mindössze 20 egységgel rendelkezik, sereghajtó, a vonal feletti Újpest FC-től 14 pontra áll, ennek következtében gyakorlatilag kiesett a legmagasabb osztályból, bár a matematika ezt még nem igazolta. A felek egymás ellen már kétszer összecsaptak a 2023/24-es idény keretében. Tavaly szeptember 3-án a felcsútiak 3–1-re diadalmaskodtak a matyóföldieknél, másodszorra azonban december 17-én nem tudta megverni mostani vendéglátóját, a kilencven perc ugyanis gól nélküli döntetlenre végződött.

Veszélyesek 

– Ezen a héten próbáltuk rendbe tenni a játékosokat mentálisan, valamint hangsúlyt fektettünk a csapatjáték fejlesztésére is

 – mondta Milan Milanovic vezetőedző. – A Puskás Akadémia FC gárdáját képzett és gyors játékosok alkotják, különösen a szélső támadóik veszélyesek. Taktikailag szempontok alapján is remek csapatot fogadunk: a dunántúliak jól támadják le ellenfeleiket és jól váltanak védekezésből támadásba, így nehéz mérkőzésre számítok. Felkészülésünk során az erősségeikre hívtuk fel játékosaink figyelmét és helyzetünk ellenére motiváltnak kell lennünk, mert profik vagyunk, ezért maximális koncentrációval igyekszünk vendégünk dolgát megnehezíteni. A legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzésünkön nem szereztünk pontot, most viszont végre nyernünk kell. Ehhez arra van szükség, hogy a védekező harmadban minimalizáljuk az egyéni hibákat.

A kezdőcsapat 

A hazaiaknál Illés B., Samperio és Szilágyi sérült, Beriashvili öt sárga lap miatti eltiltása azonban letelt, így várhatóan visszakerül a védelem tengelyébe. Cseri újra edzésbe állt és valószínűleg csereként pályára lép. A várható együttes: Kovácsik – Kállai K., Beriashvili, Pillár, Vajda S. – Brtan, Szolgai (Cseri), David Babunski – Molnár G., Drazic, Bőle.

Labdarúgás: NB I

A 28. forduló programja
Április 13., szombat
14.30: Kisvárda Master Good – Újpest FC
17.00: Debreceni VSC – Kecskeméti TE
19.30: Paksi FC – Fehérvár FC
Április 14., vasárnap
14.00: MTK Budapest – Diósgyőri VTK
16.30: Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TC
18.45: Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!