Labdarúgás

2024.04.14. 20:39

A Puskás elvette az MZSFC kedvét az NB I-től

Hazai pályán szenvedett nagy különbségű vereséget a mezőkövesdi labdarúgócsapat.

A kövesdiek házi güókirálya, Drazic ezúttal is kezdőként jutott szóhoz

Fotó: Török Attila

Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás AFC mérkőzést rendeztek vasárnap este, a labdarúgó NB I 28. fordulójának zárásaként.

Három és egy

A hazai együttesnek a múlt hét végén, a Fehérvár FC otthonában elszenvedett 5-0-s vereségét követően három helyen változott a kezdő tizenegye. A kövesdieknél Lukic és Cseke a kispadra került, Szilágyi keretben sem volt, ezzel szemben Beriashvili, Szolgai és David Babunski lehetőséghez jutott.
A Puskás AFC kezdője két helyen módosult az előző fordulóhoz képest, a Kecskeméti TE-t idegenben 2-1-re legyőző csapatból Batik és Slagveer maradt ki, Szolnoki és Ormonde-Ottewill pedig bizalmat kapott. 

Három vendég gól

Az első félidőt, meglepő módon, a hazai együttes kezdte aktívabban, de ez a lendület csak néhány percen át tartott, utána a nemzetközi kupaszereplésre hajtó felcsútiak következtek. A fehér mezesek átvették az irányítást, és többet birtokolták a labdát, de az áprilishoz képest szokatlanul magas léghőmérséklet miatt beiktatott ivószünetig, igazán veszélyes támadásai nem voltak a vendég együttesnek. Aztán a 28. percben megtört a jég, Levi fejesével előnyhöz jutott a Puskás AFC. A támadó nem sokáig élvezhette a részsikert, mert egy fejpárbajban alulmaradt Pillárral szemben, eltört az orrcsontja, és nem tudta folytatni a játékot. Nem sokkal a cseréje után Puljic büntette meg a hazai védelem bizonytalanságát, majd a félidő hosszabbításában Ormonde-Ottewill tette ugyanezt. A játékrész hajrájában esett gólokkal tulajdonképpen az első játékrészben lerendezte a meccset, a Kövesdet a felcsúti gárda. 

Zsinórban a nyolcadik

A szünetben négyet cserélt a hazaiak szakvezetője, minden kezdő támadójátékosa helyett másik labdarúgót küldött a pályára. Aligha az egyenlítés, sokkal inkább egy szépítő gól megszerzése érdekében. De ezzel sem került azonos súlycsoportba a két csapat, a Puskásnak volt kedve futballozni, és azon voltak, hogy növeljék az előnyüket. Ezt a 61. percben Puljic meg is tette, majd nem sokkal később Nagy Zs. is a kapuba lőtt, de a VAR szoba, a videóbírók jelzése alapján kiderült, hogy lesállás előzte meg a találatot, így maradt a közte a négy. Hármas csere jött a folytatásban a Puskásnál, hogy többen legyenek részesei a győzelemnek, és bár a forgatókönyv nem változott, a fehér mezesek változatlanul fölényben játszottak, de a nyomásuk már nem volt akkora, mint korábban.
A Puskás ezzel a nagy különbségű győzelemmel elvette a Kövesd kedvét az NB I-tól. A dél-borsodi együttes a 11. tavaszi meccsén a 8. vereségét szenvedte el, – zsinórban a nyolcadik hazai bajnokiján maradt pont nélkül – és a jövő hét végén, a kecskeméti vendégjáték végén valószínűleg matematikailag is elkönyvelheti a kiesést az NB II-be.

Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás AFC 0-4 (0-3)

Mezőkövesd, 1000 néző. V.: Kárpály (Buzás, Belicza). 
Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik (5) – Kállai K. (5), Pilllár (5), Beriashvili (5), Szivacski (5) – Brtan (5), Szolgai (5) – Molnár G. (4), David Babunski (4), Vajda S. (4) – Drazic (4). Vezetőedző: Milan Milanovic.
Puskás AFC: Pécsi (0) – Maceiras (6), Golla (6), Stronati (6), Ormonde-Ottewill (6) – Szolnoki (6), Plsek (7) – Corbu (6), Levi (7), Nagy Zs. (6) – Puljic (7). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Csere: Levi helyett Nissila (6) a 37., David Babunski helyett Cseri (4) a 46., Molnár G. helyett Cseke (5) a 46., Drazic helyett Szalai (5) a 46., Vajda S. helyett Kócs-Washburn (5) a 46., Puljic helyett Colley (6) a 66., Plsek helyett Komáromi (6) a 66., Ormonde-Ottewill helyett Markgráf (6) a 66., Corbu helyett Soisalo (-) a 73., Beriashvili helyett Lukic (-) a 76. percben.
Gólszerző: Levi (0-1) a 28., Puljic (0-2) a 41., Ormonde-Ottewill (0-3) a 45+3., Puljic (0-4) a 61. percben.
Milan Milanovic: – Sajnos, ez a harmadik mérkőzés, amivel kapcsolatban érthetetlen, hogy miként sikerült ilyen teljesítménnyel lehozni. Az első gólig jól nézett ki a csapat, de amikor kapunk egy gólt, a hitünket veszítjük. A szünetben 3-0-s hátrányban nem méregből cseréltem négyet, hanem azért, hogy rendezzük a védekezést, illetve néhány fiatal labdarúgónak lehetőséget akartam adni. Tizennégy pont a lemaradásunk a bennmaradó helyen állóval szemben, és mentálisan ennél is nagyobb a szakadék az előttünk állókhoz képest. Ha ilyen motivációval tudunk pályára lépni egy ilyen csapattal szemben, akkor nem tudom, hogy gyengébb képességűek ellen mi lesz.
Hornyák Zsolt: – Kicsit könnyebb szituációban vagyok, mint hazaiak edzője, a csapatomnak köszönhetően. A kieső helyen állóval szemben mindig nehéz játszani, de azt gondolom, hogy az első góllal megtörtük a hazaiak játékát, és már a félidőben három találattal vezettünk. A cserék is jól szálltak be, de az első játékrész aktivitásának köszönhetően tudtunk nyerni. Hozzáteszem, a második játékrészre is úgy jöttünk ki, mintha 0-0 lenne az eredmény, és a jó hozzáállásnak köszönhetően nyertünk. Óriási köszönet jár ezért a csapatnak, örülünk, hogy 4-0-ra tudtunk nyerni.

A gólok története
28. perc: Ormonde-Ottewill tette ki a labdát balra, ahonnan Nagy Zs. kanyarította azt a kapu elé, a hosszú oldalon érkező Levi pedig 6 méterről, a ketrec bal oldalába fejelt, 0-1.
41. perc: Corbu tört be a jobb oldalon a 16-oson belülre, majd Nissilához passzolt, aki középről próbálkozott lövéssel, az egyik védőről kipattant a labda, éppen Puljic elé, aki 12 méterről a bal alsó sarokba csavart, 0-2. 
45+3. perc: A bal oldalon próbált építkezni a vendég csapat, egy beívelés után a hazai védelemről Ormonde-Ottewill elé pattant a labda, a 16-oson belül, a védő pedig 12 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt, 0-3.
61. perc: Plsek a bal oldalról tette középre a labdát, Puljic pedig 12 méterről a léc alá bombázott, 0-4.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!