Labdarúgás

2024.04.14. 16:34

A DVTK a végén repesztett

A hajrában egyenlített a diósgyőri labdarúgócsapat az MTK vendégeként.

Pernambuco (pirosban) szerezte a DVTK egyenlítő gólját

Fotó: NSO/Kovács Péter

A labdarúgó NB I 28. fordulójában MTK Budapest – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeztek vasárnap kora délután.

Egy és négy

A hazai csapat kezdője mindössze egy helyen változott az egy héttel ezelőtti, a Debreceni VSC vendégeként 2-1-re megnyert meccshez képest: Antonov csak a kispadra került, Kovács P. kapott bizalmat a helyette. 
A Diósgyőrnél a változás 5 fő volt. A szerdai, az FTC otthonában 2-1-re elvesztett bajnokihoz képest nem volt a kezdőben, a cserék közé került Danilovic, Bokros, Bényei és Edomwonyi, míg Szatmári, aki kisebb sérülése miatt nem volt száz százalékos, ezúttal nem volt keretben. A piros-fehérek szakvezetője ezzel szemben újra csatába dobta Odyntsovot, Gerát, Lundot, Jureket és Szabó L.-t. 

Bognár gólja

Az első félidő elején a Diósgyőr tűnt fel többször az ellenfél kapuja előtt, Demjén kapus kis híján összehozott egy gólt, egy rossz felszabadítással, majd javított, Gera ígéretes fejesét hárította. A 20. percben Bognár I. eresztett el egy lövést, tette próbára Odyntsovot, egy olyan meccsen, amelyen minden játékos arra figyelt, hogy a taktikai fegyelem megvalósuljon, kockázatot senki nem vállalt. A magas, 28 Celsius fokos meleg miatt a félidő közepén ivószünetet tartottak, majd a 31. percben egy szépen megkomponált támadás végén, a pontos passzok akciójában, Bognár I. megszerezte a meccs első gólját. Túl nagy változást ez sem hozott, a Diósgyőrt ez nem paprikázta fel, és ebben a játékrészben még egy sistergős Kosznovszky lövést jegyezhettünk fel.

Pernambuco egyenlítése

A szünetben kettőt cserélt a vendégek szakvezetője, a Holdampf helyett beállt Klimovich sokkal feljebb játszott a középpályán, az Acolatse helyett beküldött Feuillassier az ék mögött futballozott, ahonnan Pozeg Vancas balra húzódott ki, így a DVTK első félidei 4-2-3-1-es felállása a 4-1-4-1-re módosult. Persze ebben a hadrendben benne volt, hogy Vallejónak nagyobb területet kell befognia, illetve az is, hogy a Diósgyőr nagyobb hangsúlyt helyez a támadásokra. Egy jó darabig ebből nem sok látszott, de az idő fogytával egyre jobban nyomott a DVTK, és két cserejátékos, Edomwonyi és Prnambuco összehozta az egyenlítő gólt a hajrában, a több mint félezer vendég drukker örömére. A piros-fehérek nyerőembere az ugyancsak a kispadról érkezett Feuillassier lehetett volna, aki nagy kedvvel játszott, sokszor került a kapu elé, de kísérletei ezen a napon nem értek célt.
A jó hajrát hozó Diósgyőrt nem érdemtelenül jutott 1 ponthoz, de mivel nem sikerült győznie, a nyeretlenségi szériáját nyújtotta tovább, ez jelenleg öt tétmérkőzésnél, négy bajnokinál tart. Ez éppen a fordítottja a Vladimir Radenkovic vezetőedző első időszakának, ami öt veretlen meccs volt. 

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Budapest, 3739 néző. V.: Vad II. (Tóth II. V., Albert I.).
MTK Budapest: Demjén (6) – Kocsis G. (6), Kádár (6), Nagy Zs. (6) – Hej (6), Kosznovszky (6), Kata (6), Horváth A. (5), Kovács P. (5) – Németh K. (6), Bognár I. (6). Vezetőedző: Horváth Dávid.
Diósgyőri VTK: Odyntsov (6) – Gera (6), Chorbadzhyski (6), Lund (7), Stephen (6) – Vallejo (6), Holdampf (5) – Jurek (5), Pozeg Vancas (5), Acolatse (5) – Szabó L. (5). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Csere: Acolatse helyet Feuillassier (7) a 46., Holdampf helyett Klimovich (6) a 46., Szabó L. helyett Edomwonyi (6) a 60., Jurek helyett Pernambuco (6) a 68., Kovács P. helyett Varju (-) a 70., Németh K. helyett Jurina (-) a 76., Pozeg Vancas helyett Bényei (-) a 83., Bognár I. helyett Spalek (-) a 83., Horváth A. helyett Végh (-) a 83. percben.
Sárga lap: Kocsis G. a 43., Kovács P. a 45+2., Feuillassier a 74. percben.
Gólszerző: Bognár I. (1-0) a 31., Pernambuco (1-1) a 85. percben.

A gólok története
31. perc: Hej tette be a labdát jobbról középre, ahol Németh K. szépen készített le egy passzt a 16-oson belülre a jobb oldalon befutó Bognár I.-nek, aki 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-0.
85. perc: Edomwonyi jobbról érkező beadását Pernambuco fejelte 6 méterről a kapuba, 1-1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!