Helyi sport

2024.03.04. 16:00

Nem szakadt meg, de továbbra is reménykednek

A 9. forduló után hat győzelemmel, egy döntetlennel, valamint két vereséggel, a megszerzett 19 ponttal a tabella harmadik helyén állt a Sárospataki TC együttese a labdarúgó vármegyei I. osztályban. 

A Bodrog-partiak tavaly október 7-én éppen a Szirmabesenyői SK elleni 2-1-es sikert követően voltak, azután viszont zsinórban nyolc összecsapást veszítettek el: alulmaradtak a SunPro Emődi ÁIDSE-vel (2-3), a Gesztely FC Sport-Bau-val (1-4), a Parasznya SE-vel (0-1), a Bánhorvátival (0-1), a Hidasnémeti VSC-vel (1-5), az MVSC-Miskolccal (0-3), a Tállya RSE-vel (1-5) szemben is, míg a múlt hét végi tavaszi idénnyitón az Edelény-Borsodszer csapata vitte el a pontokat (1-2) a Zrínyi úti Sporttelepről. Az STC pillanatnyilag a 12. pozícióban van a táblázaton, négy pontra található tőle a sereghajtó, tizenhatodik Bőcs KSC (15 pont).


– A hajrában dőlt csak el a szombati hazai meccsünk, a 87. percben Sikur döntötte el a mérkőzést a vendégek javára – mondta Kovács Gábor, az STC szakosztályvezetője. 

– Sajnos, vétettünk hátul egy hibát, Péter pedig rutinosabb, képzettebb játékos annál, minthogy egy ilyen lehetőséget elpuskázzon. Voltak az edelényieknek kapufáik, nekünk is helyzetünk, és nem tagadjuk, nagyon jót tett volna a játékosaink lelkének a pontszerzés egy hosszú nyeretlenségi sorozat után. Azt is hozzá kell tenni, hogy sok a sérültünk, az olyan emberünk, aki vállalja ugyan a meccset, de amikor előjön a fájdalom, negyvenöt, vagy éppen hatvan perc után kénytelenek vagyunk lecserélni őket. Mindenesetre örülünk annak is, hogy tudják vállalni a játékot.

A sárospatakiak tisztségviselője a szombaton délután Sajóbábonyban sorra kerülő csatával kapcsolatban megjegyezte:

– Szeretnénk meglepetést okozni. Nem adjuk fel, természetesen, sportemberek vagyunk, nem akarunk kiesni az osztályból, a cél továbbra is a bennmaradás 

– hangsúlyozta Kovács Gábor.

 

Fél évre szólt

Köztudott, hogy a bajnokság első szakaszában az STC több cigándi labdarúgót is foglalkoztatott, hiszen hatan (Gégény Zénó, Hunyadi Bence, Juhász Martin, Oravecz Zénó, Poór László és Szegedi Bence) kölcsönben Patakon focizott. Azonban a téli szünetben valamennyien visszatértek anyaegyesületükhöz, és távozott Bacsi Krisztián (Erdőhorváti SE) is. Az ,,érkezők" oldalon az alábbi futballisták voltak: György Alex (Karcsai LSE – kölcsönből vissza), Zsiga Máté (Karcsai LSE – kölcsönből vissza), Kovács Zsombor (FC II. Rákóczi Ferenc Borsi), Orosz Ferenc (Erdőhorváti SE), Timkó Zsolt (TJ Slavoj Královsky Chlmec), Götz Martin (Bak FC II.).
 

– A cigándi játékosokról a megállapodás fél szezonra szólt, és bár volt róla beszélgetés, úgy alakult, hogy a jelenlegi keretükből nem tudtak labdarúgót adni a bajnokság második részére – árulta el Kovács Gábor, aki ezután szomorú hírekkel folytatta: – Sajnos, három sportbarátunktól is el kellett köszönnünk a napokban. Elhunyt ugyanis Koleszár Mihály, aki évtizedeken keresztül volt a rendezőnk, fiatalon, váratlan, súlyos betegség következtében eltávozott a helyi szurkolói klub, a Pataki Légió törzstagja, Egyed Attila, illetve Balogh Marcell játékosunk édesanyja. Osztozunk a családok gyászában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!