Helyi sport

2024.03.12. 20:48

Kettő hétre, elég, amit a Macik kaptak

A hazai környezetben nem tudta folytatni negyeddöntőbeli remeklését a DVTK Jegesmedvék.

A negyeddöntő harmadik meccsét játszottak kedden a Macik (pirosban)

Fotó: Ádám János

A jégkorong Erste Liga rájátszásában, a negyeddöntő négy nyert meccsig tartó harmadik mérkőzésén, kedden este Miskolcon a DVTK Jegesmedvék csapata a Corona Brasov együttesét fogadta. Az összecsapást a Macik várták előnyösebb helyzetből, mivel pénteken és szombaton is nyerni tudtak Brassóban. Azokhoz a meccsekhez képest annyit változott a piros-fehérek kerete, hogy az akkor betegség miatt hiányzott Esteves most vállalni tudta a játékot, viszont a mostani meccsre Vesey dőlt ki, kapott el egy vírust. 

 

Kettő oda

A mérkőzés első góljára a 11. percig kellett várni kellett, ekkor a vendégek 5 a 3 elleni játékban, Schaber góljával szereztek vezetést. A folytatásban pedig megmutatták, hogy akkor is képesek a kapuba találni, amikor az ellenfél is teli létszámban van a jégen, a 15. minutában Piche volt eredményes. Persze, hogy hajtott a szépítésért a DVTK, és a harmad utolsó percének elején Esteves találatával ez össze is jött, de csak néhány másodpercre volt szüksége a Coronának ahhoz, hogy visszategye a közte kettőt, Cornet révén (1-3).

 

Már az elején 

A második játékrésznek már az elején gólt szerzett a brassói együttes, a levegős védekezést Van Wormer használta ki a mesés 77 másodpercben. Ám erre volt válasz hazai részről, a 27. percben többen is a kapuba vághatták volna a korongot, ez végül Beannek sikerült, Farkas M. és Csiki kísérlete után. Innen, a nagy küzdelem után, nem a Jegesmedvék igyekezetét, hanem a vendégekét koronázta siker, a 38. minutában Schaber bombájával újra háromgólos lett a Corona fórja (2-5).

 

Újabb vendég gólok

A harmadik harmadra a harmatos hazai kapusteljesítmény miatt Vorist küldte be ketrec elé Kasper edző, és bár az első próbatételeknél jól vizsgázott, de a 47. percben Blackwatertől, a 49.-ben Van Wormertől vételezett be egy-egy bombát, és ezek után már végképp nem volt miben reménykedni ezen a napon (2-7).

DVTK Jegesmedvék – Corona Brasov (romániai) 2-7 (1-3, 1-2, 0-2)
Miskolc, 1200 néző. V.: Soós, Varjú (Kovács P., Kis-Király).
DVTK Jegesmedvék: Vosvrda (Voris) – Szirányi, Szathmáry, Esteves 1, Páterka, Berdnikov (1) – Verveda, Vojtkó, Miskolczi, Bartos, Mattyasovszky – Shkrabau, Bean 1, Kuleshov, Lövei, R. Razumniak – Szalay, Farkas M. (1), Csiki (1), E. Razumniak. Vezetőedző: Steve Kasper.
Corona Brasov: Dubeau – Piche 1, Williams, Kóger, Schaber 2, Van Wormer 2 – Borisenko (1), Lowney (1), Valchar (2), Cornet 1 (1), Blackwater (1) – Bors (1), Holwell, Gajdó, Sills (1), Zagidullin (1) – Vasile, Rokaly-Boldizsár. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc.
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a DVTK Jegesmedvék javára.
A két csapat a következő mérkőzést szerdán, 18.30-tól Miskolcon játssza. 
Steve Kasper: – Ma annyi történt, hogy nyert a Brassó, és 2-1-re alakult az állás. Holnap másik nap lesz, új csata kezdődik, azzal a céllal, hogy az ötödik meccsre, mi menjünk hozzájuk előnnyel. Ma jobban játszott ellenfelünk, megérdemelten nyertek.
Strenk Hunor, a Corona Brasov másodedzője: – Számunkra most ez egy nagyon fontos meccs volt, remekül álltunk bele a mérkőzésbe, az hogy most 7-2 lett, vagy 3-2-re nyerünk volna, a rájátszásban teljesen mindegy. Azt a teljesítményt, amit most nyújtottunk, szeretnénk átvinni a szerdai napra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!