Labdarúgás

2024.03.25. 13:00

A mezőkövesdiek volt játékosa kijuthat az Eb-re

Már csak három hely kiadó az idei németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, amelyre a magyar válogatott egyenes ágon kvalifikálta magát.

20200526 Székesfehérvár Labdarúgás Magyar Kupa MK Mol Fehérvár FC Mezõkövesd Fotó Nemzeti Sport Dömötör Csaba A képen: Budu Zivzivadze öröm

Fotó: Dömötör Csaba

 A pótselejtezők utolsó felvonását kedden este rendezik, három párban hat együttes csap össze, a győztesek szintén vehetik maguknak a repülőjegyet a kontinensviadalra. A műsor: Grúzia – Görögország (18.00), Ukrajna – Izland (20.45.), Wales – Lengyelország (20.45). A grúz-görögön várhatóan lesz egy ismerős a hazai csapatban, aki nem más, mint Budu Zivzivadze. A támadó 2019 augusztus elején igazolt Borsodba, a Mezőkövesd Zsóry FC-hez, ahol a 2019/2020-as évadban 32 találkozón 8 gólt szerzett. Az 1994-es születésű csatár Magyarországon futballozott még Székesfehérváron, valamint Újpesten is, jelenleg a német Karlsruher SC játékosa. A selejtező első körében, a múlt csütörtökön a grúz válogatott 2-0-ra nyert Luxemburg ellen, mindkét gólt Zivzivadze jegyezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!