Labdarúgás

2024.02.24. 18:24

Radenkovic a piros lap jelentőségéről beszélt, Grzelak szívesen újra játszaná a meccset

A Diósgyőr – Fehérvár focibajnoki utáni sajtótájékoztatón jártunk.

Fotó: Bujdos Tibor

A szombat délutáni Diósgyőri VTK – Fehérvár FC (4-0) NB I-es labdarúgó bajnoki után így nyilatkoztak a csapatok vezetőedzői.

Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője: – A kezdés után, az első 10 percben önbizalom nélkül játszottunk, illetve kevés önbizalommal. Nem meglepő, egy új időszak kezdetekor ilyen előfordul. A védekezés rendben volt, de lassan játszottunk, ebben az időszakban azt mondtuk, hogy nem kell pánikolni, járassuk a labdát. A piros lap sok mindent befolyásolt, utána szépen lehoztuk a meccset. A 4-0-s győzelem annak is köszönhető, hogy felkészülés során, az elmúlt hét napban nagyon koncentrált volt a csapat. Majdnem teljesen elégedett vagyok a látottakkal, amikor eggyel többen voltunk, egy sakk játszmát vívtunk, azt kerestük, hogy mikor tudjuk kihasználni a létszámfölényt. Az előző hét nap arról szólt, hogy a játéknak azt a részét igyekeztünk rendbe tenni, amit problémásnak láttunk, ugyanis labdabirtoklás esetén sokszor veszítettünk labdát, amelyek után az ellenfél gyors átmenetekkel kontrákat tudott vezetni, illetve azzal is sokat foglalkoztunk, hogy a kik és hová érkezzenek a 16-os előterében. Az utolsó 10 percben akadtak problémáink, a Fehérvár vezetett kontrákat, amelyeknek szerencsésre nem lett eredménye.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője: – Először is gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez. A meccs utáni első érzésem az, hogy szívesen újra játszanánk ezt a meccset, 11 a 11 ellen. Az emberhátrány nélkül jó esélyünk lett volna más kimenetel elérésére. De ilyen a labdarúgás, nem szeretném a játékvezetőt kritizálni, a kiállításig jól ment a játék. Tényleg jó lett volna látni, hogy milyen meccs alakul 11 a 11 ellen. Ugyanakkor büszke vagyok a játékosaimra, arra, hogy pozitív hozzáállással érkeztek az öltözőbe, a szünetben. Amikor kimentünk a második félidőre, többet birtokoltuk a labdát, közép jónak nevezhető támadásaink voltak, de az utolsó passzok hiányoztak. Mindent megpróbáltunk, de 2-0 után elúszott a meccs, a harmadik és a negyedik találat sok volt, de a mentalitásukból adódik, hogy nem arra koncentráltunk, hogy mennyivel fogunk veszíteni, hanem játszani akartunk, és ez volt az oka, hogy a jó mentalitásunk miatt hátul gólokat kaptunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!